- варю рис: пів кг (пів пачки) помити декілька разів, залити вдвічі більше води, ніж рису, додати чайну ложку солі, перемішувати доки не википить вода
- м’ясо порізати і зварити (або зварити і тоді порізати)
- зажарка: до м’яса додати порізану цибульку і потерту моркву, пів пачки масла, три столові ложки олії, посолити, поперчити і тушити на сковорідці до готовності
- готовий рис викласти в миску, вилити зі сковорідки і дуже перемішати добре до однорідного стану
- пробуємо, досолюємо і доперчуємо.
Варіант:
мясно-цибулько-морквяна зажарка досипається в чавунний(шкляний) глек до сирого рису, заливається водою зі спеціями, в яких має бути зера і вариться в духовці.
by Rost Mashkov
середа, 29 січня 2014 р.
рецепт: зупка-капуснячок
- (варіант з м’ясом чи без) кинути перед картоплею м’ясо, збирати весь час піну ложкою з дірками
- картоплю (3 середні) обібрати, помити, покришити, кинути варити і помішати, щоб не прилипла
- накришити капусту (половинка), обрізати крім качана, кинути до картоплі, нехай кипить
- посолити - чайна ложка
- роблю зажарку: морква на терці, цибулька на квадратики, на олійці (трошки), поки не буде готове на вигляд, додати результат до картоплі і капусти
- перець і ще солі і на малому вогні, поки не буде картопля м’яка
- додати сухої петрушки і ще трохи лишити кипіти.
- картоплю (3 середні) обібрати, помити, покришити, кинути варити і помішати, щоб не прилипла
- накришити капусту (половинка), обрізати крім качана, кинути до картоплі, нехай кипить
- посолити - чайна ложка
- роблю зажарку: морква на терці, цибулька на квадратики, на олійці (трошки), поки не буде готове на вигляд, додати результат до картоплі і капусти
- перець і ще солі і на малому вогні, поки не буде картопля м’яка
- додати сухої петрушки і ще трохи лишити кипіти.
Підписатися на:
Дописи (Atom)