- варю рис: пів кг (пів пачки) помити декілька разів, залити вдвічі більше води, ніж рису, додати чайну ложку солі, перемішувати доки не википить вода
- м’ясо порізати і зварити (або зварити і тоді порізати)
- зажарка: до м’яса додати порізану цибульку і потерту моркву, пів пачки масла, три столові ложки олії, посолити, поперчити і тушити на сковорідці до готовності
- готовий рис викласти в миску, вилити зі сковорідки і дуже перемішати добре до однорідного стану
- пробуємо, досолюємо і доперчуємо.
Варіант:
мясно-цибулько-морквяна зажарка досипається в чавунний(шкляний) глек до сирого рису, заливається водою зі спеціями, в яких має бути зера і вариться в духовці.
by Rost Mashkov